دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

تدبیر روس‌ها برابر «سایه طوفان» انگلیس

لندن با واگذاری موشک‌های دوربرد موسوم به «سایه طوفان» به کی یف کاملاً آشکار به معادله جنگ اوکراین ورود پیدا کرده است. حتی اگر همین امروز نبرد اوکراین پایان یابد، آثار و تبعات این مشارکت خسارت‌بار متوجه انگلیس خواهد بود. فرسایشی‌تر شدن جنگ اوکراین امکان واکنش سخت و آشکار روسیه علیه مواضع انگلیس در اروپا را افزایش خواهد داد.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 17
کد خبر: ۱۸۴۲۱۴

تدبیر روس‌ها برابر «سایه طوفان» انگلیس

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ مقام های وزارت دفاع روسیه اعلام کردند، نیروی هوایی اوکراین در بمباران مواضع روس ها و برخی منازل مسکونی در لوگانسک از موشک های دوربرد موسوم به «سایه طوفان» که به وسیله انگلیس به کی یف داده شده است، استفاده کردند. مقام های انگلیسی در واکنش به این موضع، مدعی شده اند موشک ها برای حمله به غیرنظامیان مورد استفاده ارتش اوکراین قرار نگرفته است.

 
هرچند مقام های روسی اعلام نکرده اند واکنش آنها نسبت به ورود رسمی انگلیسی ها به معادلات نبرد اوکراین چه خواهد بود، اما کلیت طرح این موضوع از سوی کاخ کرملین پیش درآمدی برای واکنش احتمالی مسکو برابر لندن است. دولت ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس یکی از سخت ترین بحران های اقتصادی و سیاسی را به واسطه ناتوانی در کنترل اوضاع داخلی بر این کشور تحمیل و در حوزه امنیتی و سیاست خارجی، بازی خطرناکی را در تقابل با روسیه آغاز کرده است. آثار و تبعات این بازی خطرناک می تواند انگلیس را درگیر بحرانی سخت تر کند.

پس از آغاز جنگ نیز دولت انگلیس همانند گذشته پیروی مطلق از واشنگتن در خلق و استمرار بحران های بین المللی را در دستور کار قرار داد


انگلیس به عنوان اصلی ترین متحد آمریکا در ناتو، درکسوت «مولد بحران» در جنگ اوکراین ظاهر شده است، به این معنا که قبل از جنگ بارها گسترش ناتو به شرق را اجتناب ناپذیر و عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی را ضرورت دانست. حتی برخی هشدارهای پنهان مقام های فرانسوی و آلمانی به انگلیسی ها درباره پرهیز از رویکرد تند در مواجهه با روس ها راه به جایی نبرد و درنهایت، مسکو وادار به واکنش نظامی درقبال تحرکات مشترک اوکراین و ناتو شد.

 
پس از آغاز جنگ نیز دولت انگلیس همانند گذشته پیروی مطلق از واشنگتن در خلق و استمرار بحران های بین المللی را در دستور کار قرار داد. حتی زمانی که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به مذاکرات دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ (در ماه های ابتدایی نبرد) نزدیک شده بودند، لندن نقش بسزایی در برهم زدن میز مذاکرات و تهدید زلنسکی برای ناتمام گذاشتن جنگ ایفا کرد.


اکنون لندن به صورت کاملاً آشکار به معادله جنگ ورود پیدا کرده و از بازیگر حامی اوکراین به شریک کی یف در میدان نبرد تبدیل شده است. قطعاً حتی اگر همین امروز نبرد اوکراین پایان یابد و پیمان صلحی میان دو طرف منعقد شود، آثار و تبعات این مشارکت خسارت بار متوجه انگلیس خواهد بود.

 
بدون شک رویکرد مداخله گرایانه مطلق انگلیس در جنگ اوکراین قواعد بازی مسکو در تقابل با لندن را در عرصه بازدارندگی و اقدام تغییر خواهد داد. ضمن آنکه فرسایشی تر شدن جنگ اوکراین امکان واکنش سخت و آشکار روسیه علیه مواضع انگلیس در اروپا را افزایش خواهد داد.

 
بی دلیل نیست که بسیاری از راهبردنویسان حوزه نظامی و امنیتی انگلیس نسبت به ورود بی محابای کشورشان به معادلات نبرد، آن هم در این گلوگاه زمانی حساس به دولت سوناک و ارتش انگلیس هشدار داده اند. 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار